Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Tuesday, May 21, 2013

Tervislikud trühvlid magusasõpradele

Ma olen enne ka kuulnud trühvlitest(kommidest) ja nende valmistamisest, kuid olen kogu info kõrvust alati ükskõikselt mööda lasknud. Ei teagi miks. Nüüd, mõni aeg tagasi, kui sattusin Kätu blogisse, sain inspiratsiooni ja motivatsiooni, et ise need maitsvad ja tervislikud ampsud järele proovida. 

Banaani-pähkli trühvlid/kookospallid

Foto: Erakogu
Üks võimalus on valmistada neid nii nagu Kätu tegi. 
Vaja läheb pähkleid, mandleid, datleid, tumedat šokolaadi, banaani ja kookoshelbeid
Kõige mugavam on, kui valada mõned peotäied pähkleid(omal valikul, mina kasutasin metsapähkleid, india pähkleid ja mandleid) koos datlitega(5-6) blenderisse, seejärel lisada juba eelnevalt purustatud banaan(proovisin ka banaani koos pähklitega blenderisse ajada, aga tulemus oli see, et banaan ei püreestunud ning mass keeldus segunemast. Nii, et tee see trikk kahvliga ära :)). 
Banaaniga on sellised lood, et parem olgu teda vähem kui rohkem, sest muidu tuleb mass liiga vedel ja maitse liialt intensiivne. 
Nüüd võiks sekka lisada veel riivitud tumedat šokolaadi(u 50g - raudselt kõige tüütum töö kogu protseduuri jooksul) ja saabki hakata palle veeretama. Mina kasutasin massist sobivate "tükkide" võtmiseks teelusikat, et need pallideks voolida ning seejärel kookoshelvestes veeretada. 
Valmis! Laske neil natuke külmikus seista, nii muutuvad nad veel maitsvamaks!
PS! Kes ei taha tumedat šokolaadi kasutada, võib massi sisse panna hoopis kakaopulbrit(tumedat), mis on 100% laktoosivaba, aga siis peaks sekka ka mett või suhkrut lisama, muidu on liiga mõru.

Teisel korral tegin trühvleid avokaadoga.

Pähkli-avokaado trühvlid

Blenderisse läksid datlid, pistaatsia pähklid, mandlid ja metsapähklid. Seejärel lisasin püreestatud avokaado(olen proovinud teha nii rohelise kui ka krobelise koorega avokaadoga ja kes soovib vähemintensiivset maitset, valige esimene, kuid avokaado peab olema hästi pehme ning peab maitsema kreemjalt, mitte nagu parfüüm või seep!). Mass võiks olla jällegi täpselt selline, et on võimalik käte vahel palle veeretada. Seekord šokolaadi trühvlitesse ei läinud, vaid veeretasin valmis iludused hoopis riivitud tumedast šokolaadist läbi. 

Esimesed on väga head, kuid teised on raudselt lemmikud! Ei ole nii intensiivse maitsega, samas on väga hõrgud ja mõnusad :))

Kes soovib, võib juurde lisada veel näiteks rosinaid või kuivatatud puuvilju. Pähklite valik on meil ka ju päris lai. Olge loovad :)

Proovige kindlasti!

3 comments:

Kätlin said...

Oh, mis ma leidsin.:) Väga tore, et meeldivad. Kusjuures proovisin ka ise hiljuti kakaopulbriga, sest kodus muud polnud. Erinevust maitses polnud üldse ja ise sain ainult 2 tükki süüa, kuna noormees sõi kõik ära. :o

Helina A. said...

Need on tõesti niiiiiii head! :)

Anonymous said...

peab proovima :)